cropped-logo_vier_high_res-1.png
Kamerkoor Sequens

Kamerkoor Sequens

Kamerkoor Sequens biedt ervaren (oud-)leden van studentenkoren en anderen de mogelijkheid om op niveau te zingen met mensen uit dezelfde leeftijdscategorie. We zijn een vast, gemengd koor dat wekelijks repeteert op dinsdagavond. Zo vormen we een hechte groep die door de jaren heen groeit in niveau. Dat combineren we met plezier tijdens repetities en nevenactiviteiten!

 

Een goed kamerkoor ontstaat niet zomaar. Je hebt een goede dirigent nodig én toegewijde zangers. Om de kwaliteit te waarborgen wordt van deelnemers verwacht dat ze zoveel mogelijk naar de repetities te komen en bereid te zijn thuis te studeren. Onze groepsgrootte staat nog niet vast, maar we streven wel naar balans tussen de stemgroepen. We willen graag twee concerten per jaar geven: in juni en december. Verder lijkt het ons leuk om af en toe samen te werken met (kamer)orkesten en ensembles. Of om tussendoor mee te doen aan bijzondere projecten.

Wil jij meedoen met Kamerkoor Sequens? Kom dan langs bij de open repetities op 3 en 10 september.
In het najaar van 2024 repeteren voor een programma vol Fauré met o.a. het Requiem en Les djinns

Foto openingsconcert

 

Onze dirigent

image001

Catelijn van Berkel (1996) is afgestudeerd koordirigente aan het Conservatorium te Utrecht. Ze is werkzaam als dirigent bij kamerkoor Reykur in Utrecht en bij kamerkoor Sequens in Leiden, waar ze met jonge, gedreven zangers werkt op hoog niveau. Ook is ze repetitor bij het Nationaal Gemengd Jeugdkoor en invaldirigent bij het Nijmeegs Studentenkoor Alphons Deipenbrock (NSKAD). Catelijn werkt als dirigent veel vanuit zangtechniek, de connectie met de adem en het lichaam.

 

Als sopraan zingt ze bij de koren van Vocaal Talent Nederland o.l.v. Wilma ten Wolde, waar ze aan verschillende projecten heeft deelgenomen en met veel grote dirigenten heeft kunnen werken zoals Ed Spanjaard, Iván Fischer en Ton Koopman. Zangles ontving Catelijn van Irene Verburg, José van Lieshout en Selma Harkink.

 

Naast haar werk als koordirigente studeert Catelijn geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, waar ze haar masterdiploma aan het eind van dit jaar zal behalen. 

 

 

 

 

 

Bestuur

Ons bestuur bestaat uit vier enthousiastelingen (vlnr. Daan, Maxine, Vivian en Hanna). Wij doen ons best om alles rondom repetities en concerten in goede banen te leiden. Heb je vragen of suggesties, neem contact met ons op via leidskamerkoorsequens@gmail.com.

Bestuur Sequens